14 lutego 2014
Przymierzałam się do zrobienia tych ryżowych ciastek od bardzo dawna.
Na szczęście między jedną chorobą a drugą udało nam się na początku lutego coś zdziałać:)

Co potrzebujemy?
- 4 filiżanki płatków ryżowych Kellogs. Być może jest jakiś zamiennik ale ja zamawialam je przez internet ponieważ uziemieni w domu byliśmy przez to chorowanie
- 2 filiżanki pianek marshmallows
- łyżka masła
- kilka kropel barwnika czerwonego
- patyczki lub papierowe słomki
- foremki w kształcie serca
- forma do pieczenia
- folia aluminiowa

Do dekoracji:
-lukier, rozpuszczona biała czekolada
-kolorowe kuleczki, posypki

W garnuszku rozpuszczamy łyżkę masła.
Dodajemy 2 filiżanki pianek i mieszamy do czasu gdy sie rozpuszczą.
Dodajemy kilka kropelek barwnika.

Odmierzamy 4 filiżanki płatków.

Masę piankową i płatki trzeba wymieszać.
Uprzedzam, że tak klejącej masy w życiu nie widziałam i trzeba się troszkę wisilic albo poprosić mężczyznę do pomocy;)

Wykładamy na formę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową.

Trzeba dobrze pougniatać ten nasz materiał na lizaki.
Odczekałyśmy z pół godzinki.

Wycinamy serca i wtykamy szybciutko patyczki.

Zdobimy wg uznania.
Mamy polewę z białej czekolady oraz kolorowe ozdobniki cukrowe:)

Resztki polecam pokroić, bo jedzenie tego jest uzależniające i przyjemnie sobie podjadać z doskoku;)
Tak mówił Tata, ja tylko sprobowałam bo ta słodkość nie jest dla mnie skoro na diecie bezmlecznej jestem;)

Zobaczcie też naszą torebkę walentynkową na Ładne Bebe :)

http://ladnebebe.pl/torebka-jak-pinata/